Haber

Samsung Süper Hızlı Yeni SSD Modellerini Tanıttı



Samsung’un kurumsal sistemler için geliştirdiği yeni SSD serisi, 6,4 TB’a kadar varan kapasite seçenekleri ve 5,5 GB/s’ye kadar bant genişliği hızı ile dikkat çekiyor.

Depolama birimleri sektörünün hızla büyüyen birimi SSD’lere rağbet arttıkça, üreticiler de yeni teknolojilerini konuşturarak daha hızlı ve daha çok depolama alanına sahip modeller geliştiriyorlar. Samsung son sürüm 3D V-NAND Flash belleklerini kullandığı yeni SSD serisini tanıtarak, SSD pazarının ne kadar ilerlediğini gözler önüne seriyor.
Kurumsal sistemler için geliştirilen PM1725, PM1633 ve PM953 model üç yeni SSD’nin hepsinde de Samsung’un 3-bit MLC (çoklu seviyeli hücre) V-NAND Flash bellek teknolojisi kullanılıyor. Ayrıca SSD’lerdeki yeni sürücüler, NVMe protokolünü desteklediğinden olası bir güç kesintisi durumunda koruma sağlıyor.
Üç cihaz arasından amiral gemisi konumundaki PM1725 modeli, 5500 MB/s’ye kadar veri okuma ve 1800 MB/s’ye kadar yazma hızı sunuyor. 3,2 TB ya da 6,4 TB depolama seçenekleriyle gelen model, 1.000.000 IOPS’a (saniye başına giriş çıkış işlemi) kadar rastgele okuma ve 120.000 IOPS’a kadar rastgele yazma hızına sahip. Yani düz bir hesapla 5 GB’lık bir videoyu 3 saniyeden kısa sürede kaydedebiliyor.

Yazar shanoglu

Teknoloji yayıncılığı konusunda hem basılı hem de dijital alanda birçok farklı mecrada görev alan editör; haber, dosya konusu ve makaleler hazırlamanın dışında ürün incelemeleri de gerçekleştiriyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.