Haber

Modeminizle Telefonunuzu Şarj Edebileceksiniz



Washington Üniversitesi’nde ki araştırmacılar kablosuz ağ bağdaştırıcısı ile iOS ve Android cihazları şarj etmeyi başardılar.
Bir modeme ve bu modemin yaydığı radyo dalgalarını doğru akıma dönüştürecek sensöre ihtiyaç duyulan bu teknoloji ile 8,5 metre uzaklığa kadar iOS ve Android cihazlarınızı şarj edebileceksiniz. Modeminize yapacağınız ufak bir yazılım güncellemesi ile de internet bağlantınızın kesilmesi engellenebilecek.
Projeyi geliştiren araştırmacıların kullandıkları Asus RT-AC68U modem her ne kadar eski olsa da fazlasıyla verim elde edildiği ve cihazları başarıyla şarj edebildiği belirtildi. Güncelleme kabul eden hemen hemen her modemin bu teknolojiyi destekleyeceğini belirten araştırmacılar kurdukları şirket ile bu teknolojiyi daha hızlı geliştireceklerini ve yaygınlaştıracaklarını açıkladılar.
Teknolojinin internet hızını yavaşlatıp yavaşlatmayacağını test eden araştırmacıların elde ettiği verilere göre teknolojinin uygulandığı modemlerde ki internet hızında yavaşlama olmamış aksinde birkaç modemde ki internette hızlanma olmuş.

Yazar shanoglu

Teknoloji yayıncılığı konusunda hem basılı hem de dijital alanda birçok farklı mecrada görev alan editör; haber, dosya konusu ve makaleler hazırlamanın dışında ürün incelemeleri de gerçekleştiriyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.