İntel

Intel’den Dev Satın Alım



Dünyanın en büyük PC ve yonga seti üreticisi konumunda ki Intel, daha küçük yonga seti üreticisi olan Artera‘yı 15 milyar dolara satın aldı.
Intel’in Artera’yı satın almak için görüştüğü haberleri birkaç ay öncesinde ortaya çıkmış ancak Intel’in her hisse için 54 dolar teklifine Artera olumsuz bakmıştı. Ancak Artera’nın bu yıl ki satışlarının kötü gitmesi ve şirketin geçtiğimiz yıla göre yüzde 6 daha az gelir elde etmesi görüşmelerin tekrar başlamasına neden oldu.New York Post’un haberine göre Artera’nın net geliri 116 milyon dolardan 94 milyon dolara düştü.
Artera, özellikle otomotiv, medikal ve endüstiyel alanlarda FPGA (field-programmable gate arrays) olarak adlandırılan programlanabilir yonga setleri üretiyor.
Satın alım tamamlandığında Intel tarihinin en büyük alımını yapmış olacak. Anlaşmanın önümüzdeki hafta tamamlanması bekleniyor.







Yazar shanoglu

Teknoloji yayıncılığı konusunda hem basılı hem de dijital alanda birçok farklı mecrada görev alan editör; haber, dosya konusu ve makaleler hazırlamanın dışında ürün incelemeleri de gerçekleştiriyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.