Donanım

AMD’den 12 Çekirdekli İşlemciler Geliyor



Tayvan’ın başkenti Taipai’de gerçekleşen Computex fuarında AMD, online oyun ve canlı yayın odaklı yeni işlemcilerini tanıttı.
İntel’in en büyük rakibi olan AMD, online oyun ve özellikle 4K canlı yayın performansı için geliştirilmiş yeni işlemcileri R6 ve R7’yi tanıttı. Sırasıyla 10 ve 12 çekirdek bulunan iki işlemci Excavator olarak bilinen yeni nesil çiplere sahip. Dört adet x86 işlemci ve 6 yada 8 adet grafik işlemcisi bulunan R6 ve R7 ile AMD orta sınıf dizüstü bilgisayar pazarını gözüne kestirmiş durumda.
Yüzde 90’ı Intel’in elinde olan laptop pazarında geçtiğimiz yıl 45.1 milyon adet dizüstü bilgisayar satıldı. Bu büyük pastadan pay almak için atağa kalkan AMD yeni işlemcilerini 400 – 700 dolar arasında ki segmentte bulunan bilgisayarlarda kullanacak.
Deneme için fuara getirilen sürümün şarjdan çıkarıldığında full hd çözünürlükte ve 30 FPS akıcılığında DOTA 2’yi 2 saat boyunca oynatabilmesi fuardakileri şaşırttı.
Yeni nesil AMD’nin Microsoft Kinect teknolojisini yani temassız kontrol teknolojisini de desteklediği belirtildi.

Yazar shanoglu

Teknoloji yayıncılığı konusunda hem basılı hem de dijital alanda birçok farklı mecrada görev alan editör; haber, dosya konusu ve makaleler hazırlamanın dışında ürün incelemeleri de gerçekleştiriyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.