Windows 8

Windows 8 Simge Aralıkları


Böyle bir sorunla karşılaşan olursa diye paylaşmak istedim.


İşletim sistemini kendinize göre özelleştirmek her zaman daha iyi verim almanızı sağlar.Örneğin bu yazıda masaüstü simgelerinin birbirleri arasında bulunan yatay dikey boşluk oranını nasıl değiştirebileceğimizi inceleyelim. Windows 8 bize simgeler arası belli oranlarda boşluk arası sunuyor.Tabi bu oranlardan memnun olmayabilirsiniz.Simgeleri yatay ya da dikey yakınlaştırmak ya da uzaklaştırmak onların daha iyi görünmesini belkide daha iyi seçilip tıklanmasını sağlayacaktır.Ayarları değiştirmek için (Win + R) tuşuna basarak çalıştır kutusunu açın.Çalıştır kutusuna "Regedit" yazarak kayıt defterini açalım. Kayıt defterinden sırasıyla "HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WindowMetrics" yolunu izleyin.

Simgelerin yatay olarak aralarındaki boşluğu azaltmak yada arttırmak için "WindowsMetrics" klasöründe "IconSpacing" girdisini bulun ve açın.Burada dikkat etmeniz gereken en önemli şey Windows 8'in varsayılan boşluk yakınlığının "-1125" olmadır.

Simgelerin yatay boşluk mesafesini arttırmak için değer verisini "-480" ve "-2730" arasında değiştirebilirsiniz. Sayı düştükçe simgeler birbirine yakınlaşır. Sayı yükseldikçe simgeler birbirinden uzaklaşır.Boşluk daha da artar. Kendinize göre bir değer verin. Ayarların kaydedilmesi için oturumun kapanıp açılması gerekiyor.

Simgeler dikey olarak yine aynı boşluk değerine sahiptir.Bunu değiştirmek için aynı konumda bulunan "WindowMetrics" klasörünün altındaki "IconVerticalSpacing" girdisini açın. Yine "-480" ve "-2730" arası bir değer belirleyin ve kaydedin. Yine ayarların kaydedilmesi için oturumu kapatıp açmanız gerekiyor.


Yazar shanoglu

Teknoloji yayıncılığı konusunda hem basılı hem de dijital alanda birçok farklı mecrada görev alan editör; haber, dosya konusu ve makaleler hazırlamanın dışında ürün incelemeleri de gerçekleştiriyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.