Teknoloji

Galaxy S7’yi Tanıyalım!


Seçkin, Sportif & Havalı, Sanki Bir İsviçre Saati Karşınızda Galaxy S7

Samsung'un en güncel akıllı telefonlarından birisi olan Galaxy ailesinden S7 ile ilgili merakınızı giderecek olan bu yazıya öncelikle getirmiş olduğu yeniliklere değinerek başlayacağım. Ekran dayanıklılığı bakımından iddialı olan bu telefon, ”Corning Gorilla Glass 4” patentiyle bunu sağlıyor. Bu tabikide at yere üstüne çık zıpla demek değilsede, bir çekiç darbesine dahi dayanıklı bir tasarım demektir. Alıp evde direkt balyozla girecek olan arkadaşlarımızı şimdiden uyarmak istiyorum, biz insanlarda 1 çekiç darbesine kadar dayanabilmekteyiz. Bunun dışında daha önce birçok sefer ”suya dayanırız” diye lanse edilip de öyle olmadığı ilk üzerine dökülen bardakta anlaşılan telefonlardan da değil bu kardeşimiz. Suya dayanıklılık seviyesi ”IPX8” olan bu cihaz sizi geçirmeniz muhtemel olan sulu kazalardan yara almadan çıkmanızı sağlayacaktır. Başlıkta yaptığım bir espri değil hakikatin kendisiydi yani, bunun dışında ufak ufak telefonun teknik özelliklerine geçmek istiyorum.

Yıldızlar Hiç Bu Kadar Yakın Olmamıştı

12 MP arka 5 MP ön kameraya sahip bu telefonda , 1 adet de Led flashımız bulunmaktadır. İlk etapta bunlar size standart gelebilir elbetteki, ancak az sonra sayacağım özellikler tavrınızı değiştirecektir. Coğrafi konum etiketleme, dual pixel kamera, elle odaklama, gülümseme yakalama, haraketli Panorama (Motion Panorama), hareketli fotoğraf (Motion Photo), HDR, hızlı odaklama, odak takibi, optik görüntü sabitleyici, otomatik odaklama, panorama, PDAF (Phase Detect Auto Focus), seçimsel odaklama ve sesli komut bunlardan sadece bazıları, Bunun dışında ön kamera için ise nispeten daha az özellik tercih edilmiştir. Bunlar ; geniş açılı HDR çekim, panaroma ve sanal flash, 30 FPS'lik bir video değerine sahip cihazımız, 2160p (ultraHD) çekim yapabilmektedir.

Android işletim sistemini kullanan cihazımızda Android 6.0 Marshmallow versiyonu bulunmakta . 5.1” lik ekran boyutuyla ” hem bir tabletim hem de cebe sığarım ” mesajı veren S7 , 1440×2560 ekran çözünürlüğünü Süper AMOLED patentiyle destekliyor . Şu kadarını söylemeliyim gerçekten de yıldızlar hiç bu kadar yakın olmamıştı . Hd kalitesini belkide bu güne kadar en iyi yansıtan 2 3 cihazdan birisi bu karşınızdaki . Özellikle 16 milyon renk desteğiyle hemen hemen bir televiyon kadar iyi görüntü veriyor ve bunu size hissettiriyor . %72.35 ekran gövde oranıyla da cok iyi bir tasarımı bünyesinde barındırmakta .

4gb ram bellekli , 32 gb geliştirilebilir (200gb’a kadar) hafızasıyla da çok etkileyici olan S7 , 8 çekirdekli olmakla birlikte ana işlemci olarak Quad-core 2.3 GHz Exynos M1 yedek işlemci olarak ise Quad-Core 1.6 Ghz ARM Cortex-A53 kullanmata . Özellikle mobil oyun severlerin merakla beklediği grafik özelliklerinde ise Mali-T880 MP12 adlı yongayı kullanmakta bu cihaz . Ram tipi DDR4 olan S7 bu özelliğiylede göz doldurdu dersek yeridir . Chipset olarak kendi yongası olan Samsung Exynos 8 Octa 8890 kullanan S7 alternatif olarak Qualcomm Snapdragon 820 MSM8996 2.2 GHz Adreno 530’da kullanıyor (64gblık modellerde) .

Kızıl ötesi dışında popüler olarak kullanılarn bütün wireless bağlantı çeşitlerini destekleyen S7 bu konudada beklentileri karşılamakta .

Gold , Silver , White & Black renk seçenekleriyle kullanıcıya sunulmuş olan cihaz , 142.4 mm boy ve 69.6 mm ene sahip . 7.9 mm kalınlığındakı S7 , 152 gramlıkda bir ağırlığa denk geliyor . Yani hafif ve estetik bir cihazla karşı karşıyayız .

Usb 2.0 destekli ve (OTG) patentli olmasıylada veri alışverişini varolan en hızlı yollardan birisi ile sağlıyor .

Kutu acılımıyla da bize bir çok kazanım sunan S7 , özellikle kullanıcıyı cok mutlu edecek hediyelerle geliyor . Samsung Galaxy Gear VR sanal gerceklik gözlüğü ve Samsung Gear 360 bunlarda en önemlileri . Özellikle Samsung Galaxy Gear VR sanal gerçeklik aparatı hemen hemen hepimizn favorisi olacak gibi görünüyor.

Anlattıklarım ve bir o kadar da anlatamadığım yüzlerce özelliği bünyesinde barındıran Samsung Galaxy S7 bence kaçırılmaması gereken bir akıllı telefon deneyimi vadediyor. 2.300 TL civarındaki fiyatıyla fiyat kalite oranını yakalamayı başarmasını da göz önünde tutarsak, birçok kişinin elinde S7 görme olasılığımızın arttığını düşünüyorum. Sadece bir inceleme söyleşisi olan bu yazım kesinlikle bir kıyas yazısı değildir. Başka bir firmanın akıllı telefonu S7 den daha fazlasını yada azını vadediyor olabilir. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi Galaxy S7 türevlerinin bir çoğundan fazlasını vadetmekte ve bunu yaşamakta sizin elinizde, bu şahane telefonu kaçırmayın derim.

Yazar shanoglu

Teknoloji yayıncılığı konusunda hem basılı hem de dijital alanda birçok farklı mecrada görev alan editör; haber, dosya konusu ve makaleler hazırlamanın dışında ürün incelemeleri de gerçekleştiriyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.