Haber

Gigabyte GTX 1080, Haziran Ayında Çıkabilir


Gigabyte, gelecek ay GeForce GTX 1080 Xtreme Gaming ekran kartını satışa çıkarabilir.

Nvidia, uzunca bir süredir merakla beklenen GeForce GTX 1080’i geçen hafta duyurmuştu. Titan X’ten iki kat daha hızlı olduğu iddia edilen ekran kartının, aynı zamanda üç kat daha verimli olması bekleniyor. 27 Mayıs’ta satışa çıkacak olan GeForce GTX 1080, Nvidia’nın iş ortakları açısından da büyük önem taşıyor.
Gigabyte, bir süre önce paylaştığı görselle yeni yüksek frekanslı ekran kartı hakkında küçük bir bilgi vermiş oldu. Hız aşırtma ile 2.1 GHz seviyesine çıkması beklenen GeForce GTX 1080 Xtreme Gaming, 256-bit GDDR5X bellekle 320GB/s bant genişliği sunacak. Ayrıca yeni ekran kartının 2560 CUDA çekirdeği barındıracağı da biliniyor.
Nvidia, referans tasarımlı GeForce GTX 1080’de NVTTM adını verdiği yeni nesil hava soğutma sistemini kullanıyor. Ancak, Gigabyte’ın geliştirdiği hız aşırtmalı versiyonda, şirketin kendi tasarladığı soğutucu yer alacak. Tahminlere göre hız aşırtmalı Gigabyte GeForce GTX 1080 gelecek ay piyasaya çıkacak.

Yazar shanoglu

Teknoloji yayıncılığı konusunda hem basılı hem de dijital alanda birçok farklı mecrada görev alan editör; haber, dosya konusu ve makaleler hazırlamanın dışında ürün incelemeleri de gerçekleştiriyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.