Haber

Samsung, Yeni Akıllı Saati Gear S2’yi Tanıttı


Samsung’un yeni akıllı saati Gear S2, vaat ettiği pil ömrüyle dikkat çekiyor.

Samsung, yeni akıllı saati Gear S2’yi resmen duyurdu. Android Wear yerine firmanın kendi mobil işletim sistemi olan Tizen’i kullanan yeni nesil akıllı saat, klasik ve standart olmak üzere iki farklı modelle geliyor. Klasik olan, normal kol saatlerine daha benzer bir tasarıma sahipken, standart modelin daha teknolojik bir tasarımı var.

Gear S2, 1,2 inçlik AMOLED ekranıyla 360×360 piksel çözünürlük sunarak 302 PPI (piksel yoğunluğu) değerine ulaşıyor. Gücünü 1 GHz hızındaki çift çekirdekli işlemciden alan cihazda 512 MB RAM ve 4 GB Flash depolama alanı var. IP68 sertifikasına sahip olması, toz ve su geçirmeme özelliği olduğunu gösteriyor. Wi-Fi, Bluetooth ve NFC bağlantılarını destekleyen Gear S2’nin bataryasının tam şarjla iki ila üç güne kadar dayanabildiği iddia ediliyor. Piyasadaki diğer akıllı saatler genelde bir günü bile zor çıkarıyorlar.
Cihazın fiyatı ve çıkış tarihiyle ilgili bir bilgi henüz açıklanmadı. Muhtemelen bu bilgiler IFA fuarında netlik kazanacaktır.

Yazar shanoglu

Teknoloji yayıncılığı konusunda hem basılı hem de dijital alanda birçok farklı mecrada görev alan editör; haber, dosya konusu ve makaleler hazırlamanın dışında ürün incelemeleri de gerçekleştiriyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.