Haber

AMD, 8GB R9 290X Çıkarmaya Hazırlanıyor




AMD, R9 290X ekran kartının 8GB GDDR5 bellekli modelini yakında piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Geçmişte AMD ürünleri konusunda isabetli haberler yapan İsveçli SweClocker sitesinin yeni haberine göre, AMD R9 290X ekran kartının 8 GB hafızalı bir sürümü üzerinde çalışılıyor. Buna göre, AMD’nin Sapphire, Powercolor ve Club3D gibi iş ortaklarının yeni R9 290X sürümünü hazırladığı ve bu ayın sonlarına doğru duyurması bekleniyor.
AMD bu hamlesiyle Nvidia’nın Maxwell mimarili GTX 980 modelini hedef alıyor. Ancak R9 290x gerek fiyat, gerekse sunduğu performans açısından piyasada ancak GTX 970’e eş bir model olarak tanımlanıyor. Mevcut R9 290x modeline fazladan 4GB bellek eklemenin bu durumu değiştireceği pek düşünülmüyor. Ne var ki 8GB bellekli R9 290X, 4K çözünürlükte Crossfire kullanmak isteyen kullanıcıların işine çok yarayacaktır. Şimdilik bu yeni modelin fiyatına ve çıkış tarihine ilişkin kesin bir bilgi bulunmuyor.
Bazı söylentilere göre, Nvidia’nın da Maxwell mimarili grafik kartlarının 8GB versiyonunu bu senenin sonlarına doğru tanıtması bekleniyor. Ancak 8GB bellek, günümüz gereksinimlerinin oldukça üzerinde bir rakam. Devamlı 4K grafiklerle çalışan Crossfire ve SLI kullanıcılarını saymazsak, 8GB bellekli bu ürünlerin piyasada fazla satılacağını düşünmüyoruz.

Yazar shanoglu

Teknoloji yayıncılığı konusunda hem basılı hem de dijital alanda birçok farklı mecrada görev alan editör; haber, dosya konusu ve makaleler hazırlamanın dışında ürün incelemeleri de gerçekleştiriyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.